Relatietherapie

Waar is die opgewekte vrouw van vroeger? Waar is die daadkrachtige en lieve man?

Waarschijnlijk herken je jezelf ook niet meer terug. Het is zo moeilijk om te zien waarom het allemaal de moeite waard is, als het in je relatie scheef gegroeid is. Bij de ander, maar ook bij jezelf.

We doen samen een stapje terug. En we gaan kijken naar wie jullie ook alweer zijn. Wat vinden jullie belangrijk? Wat verwachten jullie van elkaar in een relatie? Misschien zijn jullie al langer geleden het contact met elkaar kwijtgeraakt. Misschien heeft één van jullie zich nooit over bepaalde dingen uitgesproken. Of misschien verwachten jullie wel dingen van elkaar die je helemaal niet van elkaar mag verwachten. Samen gaan we zoeken, open, eerlijk, in vertrouwen en met respect naar die gevoelens, wensen en dromen die jullie zo uniek maken.

 Sex kan een groot probleem zijn

‘Making love’ heet het zo mooi in het Engels. En als je in liefde sex bedrijft met je partner dan voelt dat ook echt zo. Tenminste, dat zou moeten. En je zou het ook willen. Maar tussen jullie is dat al lang niet meer zo. Daar kunnen we wat aan doen.

 Relatietherapie kan jullie helpen bij intimiteitsproblemen

Niets is zo intiem als vrijen, niet alleen je lichaam gaat bloot, maar ook je ziel. Als het niet klopt, dan verkramp je. Of je kunt er ineens heel treurig van worden, of moe. En dan wil hij vaker dan zij, of omgekeerd. En dan vinden jullie het moeilijk om het er over te hebben. Hoe goed jullie het ook bedoelen, jullie gaan dan heel ingewikkeld rekening met elkaar houden. Of, omdat het zo beladen is, doen jullie het bijna helemaal niet meer. Ook daar kunnen we samen wat aan gaan doen. Weet je, bijna alle mensen die beginnen aan relatietherapie geven aan problemen te ervaren op het gebied van intimiteit en seksualiteit.

  En dan zijn er nog: de kinderen

Jullie problemen hebben invloed op jullie kinderen. Hoe goed jullie je best ook blijven doen: papa en mama maken ruzie. Hoe jong of oud je kinderen ook zijn, het tast hun fundament aan van wie ze zijn. Kinderen kunnen onmogelijk helemaal zelf de antwoorden vinden op alle vragen die ze hebben. Ze kunnen ook onmogelijk aanvoelen wat het met ze doet, en wat het op lange termijn voor ze gaat betekenen. Zij verdienen in deze moeilijke tijden tóch alle aandacht.

Ik kan jullie helpen de kinderen te begeleiden, of zelf met jullie kinderen in gesprek gaan. Heb je vragen over relatietherapie? Bel voor een afspraak of stuur even een mailtje naar  beatakurda@icloud.com

%%footer%%